Primavara este un echilibru al culorilor

culori

Sursa foto: www.poshtotsblog.com

Primavara timpurie din acest an aduce cateva inovatii din punctul de vedere al culorilor. Datorita vremii destul de calde, designerii propun, pentru a te dezmorti din griul iernii, un echilibru format din pasteluri asociate cu o serie de culori vii si stralucitoare. Nuantele care rezulta pot crea niste tinute foarte atragatoare, in ton cu stralucirea timpurie a naturii.

Cel mai probabil, sursa de inspiratie a acestui echilibru de culoare este inspirat din nuantele unice ale naturii care se trezeste la viata si ne bucura in aceasta perioada a anului, bineinteles tinand cont de trasaturile specifice ale femeilor puternice si increzatoare in fortele proprii. Asa s-a ajuns la conturarea unei tendinte de echilibru intre emotional si artistic, pe care designerii o interpreteaza in functie de viziune, inspiratie si publicul caruia i se adreseaza. Desi paleta de culori din primavara lui 2014 merge catre stabilitate, versatilitatea fiecarei culori lasa la indemana designerilor experimentele cu look-uri proaspete si noi combinatii de culori.

Culorile comunica, sunt un element principal al limbajului non verbal. In unele culturi, de obicei in cele cu un pronuntat caracter traditionalist, unele culori au semnificatii atat de puternice incat pot aduce ofense grave la adresa interlocutorului.

Alegerea si armonizarea culorilor nu tine insa exclusiv de tendinte. Tu esti principalul barometru in ceea ce priveste culorile care ti se potrivesc si pe care te simti bine sa le porti. Degeaba se poarta rosu aprins pe fondul unor nuante neutre daca aceasta combinatie de culori nu te avantajeaza si nu te bucura din punct de vedere vizual. Poate iti place auriul discret al nisipului care iti da deja senzatia de vara, de plaje insorite, de vacanta. Este o culoare in tendintele primaverii 2014, asa ca, daca „iti face cu ochiul” o poti incerca fara ezitare. Nuantele de portocaliu si de albastru sunt in top, asa ca le poti purta pentru a te armoniza cu spectacolul de lumina si culoare pe care incepe sa-l joace fiecare spatiu verde, fiecare parc, fiecare coltisor de verdeata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>